Alles voor automotive fotografie

Fotostudio voor Auto's

Draaiplateaus

Automatisch fotograferen
Binnen 2 minuten een voertuig
rondom op de foto

Fotoruimte

Perfecte egale achtergrond
Uitgebalanceerde verlichting
zorgt voor perfecte foto's

Attributen

Van polarisatie filter tot een statief
Kleine producten voor een
groot verschil in resultaat

Autofotostudio

Met een fotostudio voor auto’s kun je eenvoudig je voertuigen professioneel fotograferen. Steeds meer autobedrijven ontdekken het gemak en de voordelen van een gespecialiseerde auto fotostudio. Wij bieden auto fotostudio’s in diverse afmetingen, geschikt voor zowel personenwagens als bedrijfsbussen, en beschikbaar met of zonder draaiplateau. Dit maakt het fotograferen van voertuigen aanzienlijk eenvoudiger en efficiënter.

 

Onze fotostudio’s zijn ontworpen met zorgvuldig afgestemde achtergronden en verlichting, waardoor je foto’s consistent, helder en realistisch zijn. Dit zorgt ervoor dat de auto’s er op de foto precies zo uitzien als in werkelijkheid, waardoor je klanten een betrouwbaar beeld krijgen van het voertuig. Met een professionele auto fotostudio verbeter je niet alleen de kwaliteit van je foto’s, maar ook de algehele presentatie van je voertuigen, wat uiteindelijk bijdraagt aan een hogere klanttevredenheid en meer verkoop.

Afmetingen

We krijgen regelmatig de vraag hoeveel ruimte je nodig hebt om een goede fotostudio voor auto’s in te richten. Over het algemeen kun je uitgaan van een ruimte van ongeveer 8×8 meter met een hoogte van 4 meter. Deze afmetingen zijn doorgaans voldoende voor het fotograferen van gemiddelde personenwagens.

Als je echter ook lange en grote voertuigen, zoals bedrijfsbussen, wilt fotograferen, heb je waarschijnlijk een grotere en mogelijk hogere ruimte nodig. Voor een standaard personenauto zijn de afmetingen van 8×8 meter en 4 meter hoog meestal perfect, vooral als je gebruik maakt van een draaiplateau. Dit draaiplateau draait de auto in de fotostudio, waardoor je minder ruimte nodig hebt om de voertuigen goed te positioneren. Zonder een draaiplateau zou je meer ruimte moeten reserveren om de auto’s handmatig te draaien en te manoeuvreren.

Kosten

Een van de meest gestelde vragen is wat een autostudio kost. Hierop kunnen we helaas geen eenduidig antwoord geven, omdat de kosten sterk variëren afhankelijk van je specifieke wensen, de beschikbare ruimte en de keuze voor een draaiplateau. Via onze shop kun je jouw persoonlijke studio samenstellen en een berekening maken van wat jouw gewenste studio gaat kosten.

De kosten van een autostudio zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de afmetingen van de ruimte die je wilt benutten en de extra functies die je nodig hebt. Wij onderscheiden ons met onze laagdrempelige fotostudio’s, die zowel functioneel als betaalbaar zijn. Hoewel het opzetten van een autostudio natuurlijk een investering is, zijn onze prijzen realistisch, goed onderbouwd en geheel vrijblijvend. Neem contact met ons op voor een offerte op maat, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

Verlichting

Het belangrijkste aspect van een autofotostudio is de verlichting en de manier waarop deze wordt gereflecteerd en weerkaatst. Voor het belichten van occasions geven we de voorkeur aan indirect licht. Door het gebruik van kleurechte ledlampen in onze fotostudio’s bereiken we een egaal en realistisch resultaat. Dit zorgt ervoor dat een auto op de foto’s precies zo uitziet als in het echt.

De verlichting in onze fotostudio’s is altijd consistent en kan indien nodig worden gedimd. Hierdoor zijn de resultaten van de foto’s altijd eenduidig. Een fotostudio zonder goede verlichting is simpelweg niet effectief. Als extraatje bieden wij ook verlichting aan die in meerdere RGB-kleuren kan worden ingesteld. Dit biedt extra flexibiliteit en creatieve mogelijkheden. Neem contact met ons op voor meer informatie over de verschillende verlichtingsopties die wij aanbieden.

Bekijk onze shop

Bekijk onze shop

Auto Fotostudio levert alles wat je nodig hebt om je voorraad goed en professioneel te kunnen fotograferen. Hiervoor hebben we diverse producten geselecteerd. Daarnaast hebben we pakketten samengesteld zodat je niet verder hoeft te zoeken en in één keer klaar bent.

Op zoek naar een maatwerk fotostudio?

De Missie van AutoFotostudio.com is om professionele fotostudio’s voor ieder bedrijf bereikbaar te maken. Ons team helpt je dan ook graag als je specifieke wensen hebt. Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem gerust telefonisch contact met ons op.