Automotive Fotografie

benodigdheden

Draaiplateaus

Automatisch fotograferen
Binnen 2 minuten een voertuig
rondom op de foto

Fotoruimte

Perfecte egale achtergrond
Uitgebalanceerde verlichting
zorgt voor perfecte foto's

Attributen

Van polarisatie filter tot een statief
Kleine producten voor een
groot verschil in resultaat

Fotografie Benodigdheden

Wat heb je nodig voor professionele autofotografie? Het begint natuurlijk met een auto en een camera, maar als je jouw voorraad online goed wilt presenteren komt er natuurlijk meer bij kijken! Globaal kun je de benodigdheden onderverdelen in hardware en software. Op deze pagina gaan we verder in op de hardware. Wij zijn natuurlijk leverancier van Auto Fotostudio’s maar ook als je niet direct een complete fotostudio wil, hebben we ook allerlei andere benodigdheden voor je. Van camera tot selfiestick. Lees snel verder!

Auto Fotostudio apparatuur

Voor het maken van mooie en professionele foto’s heb je verschillende “gereedschappen” nodig. Je kunt hierbij denken aan logische zaken, zoals een camera en een statief, tot aan minder voor de hand liggende zaken. De minder bekende dingen zoals polarisatiefilter en afstandsbediening voor je camera kunnen ook zeker het verschil maken! 

Camera, statief, lens

Zonder camera geen foto, dat is logisch. Voor autofotografie heb je dus een geschikte camera nodig. Tegenwoordig zijn er smartphones beschikbaar die uitstekende fotografie mogelijkheden hebben. Deze zijn dus geschikt voor het fotograferen van jouw voorraad. Wil je een “echte” camera gebruiken, kies dan voor een spiegelreflex- of systeemcamera. Zorg er ook altijd voor dat je hierbij de juiste lens gebruikt, een die het beeld niet vervormd! 

Welke camera je ook gebruikt, zet hem op een statief. Gebruik een vast punt voor in ieder geval je eerste (online) foto!

Verlichting en polarisatiefilter

 Zonder licht ook geen foto. Verlichting is dus net zo belangrijk als een camera. De verlichting kun je op verschillende manieren oplossen. Je kunt gebruik maken van zonlicht en van kunstlicht. Zorg bij kunstlicht in ieder geval voor een natuurlijke lichtkleur en een hoge kleurechtheid.  

Je kent vast een polaroid bril, maar ken je ook een polarisatie filter? Dit zijn geweldige tooltjes om je fotografie zonder moeite te optimaliseren. Ze kunnen namelijk de storende weerspiegeling uit je foto filteren. 

Locatie

Om herkenbare foto’s te maken heb je een geschikte locatie nodig. Wij leveren autofotostudio’s waarmee je de perfecte locatie creëert. Zo’n fotostudio is alleen niet voor iedereen toegankelijk. Dit kan met budget en bijvoorbeeld ruimte te maken hebben. Zonder autofotostudio kun je ook een prima locatie realiseren.

Als je binnen fotografeert, zorg dan dat je geen hinderende spiegeling of reflectie uit de omgeving hebt. Plaats bijvoorbeeld een scherm voor grote ramen of verwijder enkele TL buizen als je die in “elke motorkap” weer terugziet.

Als je buiten fotografeert zorg dan voor een neutrale achtergrond. Je kunt prima voor wat struiken fotograferen maar zorg er voor dat de achtergrond niet afleidt. 

Reclameborden (van de buurman), rommel, gereedschap, natte plekken (van het wassen), kunnen allemaal de aandacht van de potentiële klant verstoren. 

Als vuistregel kun je stellen dat je alles wat er vandaag, naast de auto, op de foto komt er volgende week ook op moet komen te staan. 

Foto Protocol

Eén van de dingen die we elk professioneel bedrijf aanraden, om te maken en te gebruiken, is een Foto Protocol. Met een Foto Protocol zorg je voor consistentie in je online presentatie. In een dergelijk protocol leg je bijvoorbeeld vast hoe de eerste foto er uit moet zien, in welke volgorde de overige foto’s gepresenteerd moeten worden en waar de fotograaf op moet letten bij het maken van de foto’s.

In het Foto Protocol omschrijf je naast de volgorde van de foto’s ook wat je belangrijk vindt. Bij het fotograferen van de buitenkant wil je bijvoorbeeld dat de wielen recht staan en dat bepaalde details, inclusief schade, op een bepaalde manier gepresenteerd worden. Ook voor het interieur geef je duidelijk aan wat jouw wensen zijn. Zo zorg je er voor dat iedere fotograaf weet wat er van hem/haar verwacht wordt en zorg je tevens voor een consistente uitstraling.

Uitgangspunt bij het opstellen van een Foto Protocol is in feite dat je de (online) bezoeker informeert en interesseert tegelijk. Zorg er voor dat alles wat belangrijk is op de foto staat maar doe het in een volgorde die boeiend blijft. Wij adviseren om interieur en exterieurfoto’s met elkaar te laten afwisselen op een speelse manier.

Wil je zelf aan de gang met een Foto Protocol? Vanuit het niets is het opstellen van zo’n protocol nog best een karwei. Wij hebben daarom een gratis voorbeeld voor je gemaakt. Die kun je bij downloaden en vervolgens zelf aanpassen naar je eigen wensen.

Bekijk onze shop

Bekijk onze shop

Auto Fotostudio levert alles wat je nodig hebt om je voorraad goed en professioneel te kunnen fotograferen. Hiervoor hebben we diverse producten geselecteerd. Daarnaast hebben we pakketten samengesteld zodat je niet verder hoeft te zoeken en in één keer klaar bent.