Draaischijven voor Auto's

De bouwers van Robuuste Draaischijven voor Auto’s

Draaischijf inbouw

Draaischijven voor auto's

AutoFotostudio.com is fabrikant en distributeur van draaischijven voor auto’s. Steeds meer autobedrijven maken gebruik van fotostudio’s met XL draaischijven. Deze draaischijven worden gebruikt bij de fotografie van occasions maar ook bij het presenteren tijdens de aflevering van een verkochte auto. Onze draaischijven voor auto’s hebben een draaibaar oppervlak van 5,0 meter in diameter. Hierdoor kun je moeiteloos de grootste auto’s roteren. Standaard wordt de draaischijf geleverd met een oprijrand rondom de draaischijf. Deze rand zorgt er voor dat je de draaischijf, die slechts 5cm hoog is, op kunt rijden. Als tweede optie hebben we een mogelijkheid om een podium rondom de draaischijf te plaatsen. In dit podium is exact de diameter van de draaischijf gesneden. Hierdoor lijkt het alsof de draaischijf volledig is geïntegreerd in de vloer. Het podium is in iedere grootte te maken. Doordat onze draaischijf zeer plat is, slechts 25mm dik, kan het podium rondom eenvoudig worden bijgeplaatst.

360 graden fotografie

Onze draaischijven worden gebruikt voor diverse 360 graden toepassingen. We leveren de draaischijf met afstandsbediening en frequentieregelaar, hiermee kun je zelf handmatig foto’s maken, of met foto elektronica. Met behulp van de foto elektronica worden de foto’s tijdens het ronddraaien voor je gemaakt in een automatisch proces. Standaard leveren we de draaischijven met afstandsbediening. Door een video te maken tijdens de rotatie kan een 360 graden spin gemaakt worden. Hiervoor heb je wel extra software nodig als je er echt lekker mee wilt werken. In dit geval maak je de “foto’s” met je mobiele telefoon. Tijdens een dergelijke video heb je binnen 3 minuten de auto rondom op beeld. Eén rotatie duurt minder dan 2 minuten. 

Als extra bieden we ook een optie met zogenaamde “foto elektronica”. Deze elektronica bestuurt de draaischijf en de spiegelreflexcamera.  Met behulp van het touchscreen kun je de draaischijf linksom en rechtsom laten draaien, de snelheid digitaal regelen en het aantal foto’s per rotatie instellen. Bij het gebruik van deze optie zal de auto voor elke foto stilgezet worden op een bepaald punt. Hierdoor duurt het fotograferen langer maar heb je hoge kwaliteit foto’s. Daarnaast worden de foto’s altijd op dezelfde positie gemaakt. Bij het gebruik van de foto elektronica kun je kiezen tussen 4, 8, 12, 18 en 36 foto’s per rotatie. Een spin met 36 foto’s duurt ongeveer 8 a 10 minuten om te maken. Dit duurt dus langer per rotatie, het proces wordt alleen volledig automatisch uitgevoerd.   

draaischijven voor autos

Draaischijf in de praktijk

Doordat onze draaischijven zeer plat zijn kan elke auto er moeiteloos op rijden. Het draagvermogen van de draaischijf is 3300kg. Hierdoor kun je dus alle standaard personenwagens en bedrijfsbussen op onze draaischijf fotograferen. De draaisnelheid is instelbaar van 0 tot 1 rotatie per 3 minuten. Deze snelheid veranderd niet/nauwelijks bij belasting. In de praktijk kun je dus stellen dat je een auto in 3 minuten rondom kunt fotograferen. Het in- en uitstappen en steken met de auto is verleden tijd. Je foto’s worden consistenter en je kunt sneller auto’s online zetten. Dit is ook de reden dat steeds meer autobedrijven een draaischijf in de praktijk ervaren. 

Het geeft je bedrijf een professionele uitstraling!

Ons team staat voor je klaar

Rob Tangenberg
Eigenaar AutoFotostudio.com

“Gebruiksgemak is het uitgangspunt geweest bij de ontwikkeling van onze producten, zowel bij fotostudio’s als bij draaischijven. We hebben enorm veel tijd geïnvesteerd in de ontwikkeling van deze producten. Dit zie je terug tijdens het transport, de montage, het gebruik en tijdens onderhoud.”