AutoFotostudio.com

Over ons

Gedreven door
Passie

AutoFotostudio.com is een onderdeel van Pliers Peak Engineering BV. Al sinds 2016 bedenken en maken we oplossingen voor 360 graden fotografie. Door onze passie voor bouwpakketten werden onze producten in het begin vooral als bouwpakketten gemaakt en gekocht. Oorspronkelijk maakten we draaiplateaus tot 1,5meter doorsnede dus toen we eenmaal motorfiets draaischijven begonnen te maken stegen de prijzen en daalde het percentage orders waarbij de klant zelf ging installeren. Toch is deze zelfbouw filosofie nog steeds niet verdwenen. We zijn enorm geinspireerd door hoe IKEA hun producten maakt, transporteert en uiteindelijk door de klant laat installeren/assembleren. Sinds 2020 richten we ons alleen nog maar op automotive producten. Doordat een gemiddelde draaischijf voor auto’s al gauw de prijs van een luxe keuken benaderd zijn er procentueel steeds minder bouwpakketten geleverd. Wij installeren dus regelmatig complete fotostudio’s maar als je wil kunnen we ook een bouwpakket leveren.

Benieuwd naar ons verdere verhaal? Op deze pagina lees je over hoe Auto Fotostudio is ontstaan.

Het ontstaan
Van AutoFotostudio

Het ontstaan
Van AutoFotostudio

De oprichter van Auto Fotostudio is Rob, hij is productontwikkelaar en heeft inmiddels meerdere producten succesvol ontwikkeld en op de markt gebracht. De basis van Auto Fotostudio wordt in 2015 gelegd. Rob heeft op dat moment een scharnier ontwikkeld om (A-merk) vaatwassers in IKEA keukens te plaatsen. Dit scharnier, de adapt-r, verkoopt hij wereldwijd. De verkopen gaan goed maar er zit een opvallende verdeling in waar de bestellingen naar toe gaan. Circa de helft van alle verkopen komen uit Nederland terwijl de rest van de wereld veel groter is. Het idee ontstaat om 360 graden fotografie toe te passen zodat potentiële klanten over de hele wereld kunnen zien hoe het systeem werkt. Vaatwasser voorzien van adapt-r, plexiglas keukenfrontje er voor en rondom fotograferen. Er is echter één probleem. Er bestaan namelijk geen 360 graden fotografie plateaus die het gewicht en het formaat van de vaatwasser aankunnen. Bij 360 graden fotografie is het belangrijk dat de afstand tussen de foto’s gelijk is. Anders krijg je namelijk een vreemd (en haperend) beeld. Rob besluit om zelf een systeem te ontwikkelen en dit is uiteindelijk de start van het nieuwe bedrijf, gericht op 360 graden fotografie. In 2016 wordt dit bedrijf opgericht en oorspronkelijk zijn we begonnen met de ontwikkeling en verkoop van relatief kleine fotostudio’s met draaiplateaus tot 1,5 meter doorsnede. We ontwikkelen alle producten in eigen beheer. Onze fotostudio’s, draaiplateaus en software worden in Hoogeveen ontwikkelt, gemaakt en geassembleerd. In 2018 ontstaat het idee om een draaiplateau voor motorfietsen te ontwikkelen; het moest een 2,5 meter draaischijf worden in de vorm van een bouwpakket.
Ondertussen kwam er steeds meer vraag naar XL fotostudio’s voor auto fotografie en motorfotografie. Ook hier hebben we oplossingen voor bedacht.
2019: Na 1,5 jaar ontwikkelen was de draaischijf incl. elektronica van zowel 2,5 als 5 meter klaar. Beide systemen passen op een euro-pallet en kunnen we zodoende eenvoudig over de hele wereld verschepen. Vanaf 2020 hebben we afscheid genomen van alle kleine fotostudio’s en richten we ons volledig op de auto- en motorfiets sector. In 2021 is Rob een samenwerking gestart om het bedrijf verder te laten groeien. Na 2,5 jaar bleek deze samenwerking niet het succes waarop was gehoopt. Vanaf 2024 heeft Rob daarom afscheid genomen van zijn voormalig compagnon. Bij dit traject hoorde ook de oprichting van een nieuw bedrijf. Vanaf 2024 zijn we daarom verder gegaan onder de naam Auto Fotostudio en wordt het bedrijf volledig door Rob en zijn vrouw gerund. Wereldwijd zijn er circa 75 Auto Fotostudio’s van ons geplaatst.
Ons bedrijf kenmerkt zich door het innovatieve karakter, wij gaan door waar anderen stoppen. In 2020 hadden we de meest platte draaischijf in de markt (5cm), in 2023 hebben we ons nieuwe product geïntroduceerd die zelfs nog platter is. Momenteel kunnen wij auto’s en motorfietsen ronddraaien op een draaiplateau van slechts 22mm dik. Sinds de oprichting van AutoFotostudio.com is er een nieuw plateau geïntroduceerd dat het originele model van 5 cm dik vervangt. Dit plateau heeft vergelijkbare specificaties maar is slechts 4 cm dik. Beide plateaus, en hun werkingsprincipes, hebben unieke eigenschappen en zijn (en blijven) daarom leverbaar.

Onze focus ligt op
Gebruiksgemak

Onze focus ligt op
Gebruiksgemak

Ons doel is om met onze studio’s, voor onze klanten, geld te besparen, of zelfs te verdienen. Je kunt namelijk behoorlijk besparen op de kosten van stilstaande auto’s. Doordat onze Auto Fotostudio’s de sta tijd verkorten zullen de “sta tijd kosten” behoorlijk dalen. Afhankelijk van je huidige sta tijd kan dit dus behoorlijk oplopen. Daarnaast is ook het fotograferen zelf veel voordeliger. Doordat de verlichting precies goed is ingesteld kun je continu door fotograferen. Je hebt hier geen fotograaf voor nodig. Zet de auto in de fotostudio, druk op play en binnen enkele minuten staat de auto rondom op de foto. Met verschillende koppelingen maken we het mogelijk je auto direct op je laptop of zelfs in je VMS te zetten. 

Wereldwijd
in gebruik

Wereldwijd
in gebruik

Autohandelaren over de hele wereld ervaren dezelfde problemen rondom het fotograferen van auto's. Wij lossen de meeste problemen op dat gebied op! We leveren alle benodigdheden voor autofotografie!

Onze fotostudio's en autofotografie apparatuur wordt over de hele wereld gebruikt. Van Zweden tot de Verenigde Arabische Emiraten. Door het modulaire karakter, uitstekende kwaliteit en concurrerende prijs weten steeds meer autobedrijven ons te vinden. Wil je ook professionaliseren op het gebied van fotografie? Laat het ons weten en wij helpen je verder!